Welkom op mijn blog!

 

Ik ben Lucy, geboren in Londen (1982), en opgegroeid in Amsterdam. Na mijn studie Politicologie heb ik als beleids- en communicatiemedewerker gewerkt en na een aantal jaar ben ik als freelance taaldocent en reisredacteur gaan werken. Sinds 2013 leid ik mensen rond om hen de mooie plekken in Groot-Brittannië en Ierland te laten zien. Na heel wat jaren reizen door Groot-Brittannië, besloot ik in 2015 naar Dublin te vertrekken. Wat aanvankelijk drie maanden zouden worden, is nu alweer vijf jaar. 

Dublin. De stad, bergen en zee.

Eind 2020 is mijn reisboek over Dublin verschenen. Met meer dan 300 kleurenfoto's en veel historische achtergronden gaat het verder dan een opsomming van de highlights. De omgeving van Dublin komt uitgebreid aan bod; de kustplaatsjes en de Wicklow Mountains zijn makkelijk te bereiken vanuit de Ierse hoofdstad en ongekend mooi. In 2021 zal mijn boek over de westkust van Ierland - De Wild Atlantic Way - uitkomen.

Mijn blog

Op mijn blog schrijf ik over mijn ervaringen met het wonen en werken in Dublin. Lees over de plekken en dingen die mij zijn opgevallen en volgens mij de moeite waard zijn meer over te weten. (Mijn advies: laat vooral de toeristische hotspots links liggen, en ontdek de echt leuke plekken in en rond de stad).

Amsterdam-Oost

Dublin werd mijn tweede thuis, mijn eerste was de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. Hier heb ik het boekje Ode aan Oost over geschreven met 120 kleurenfoto's en negen wandelroutes.

Contact

Heb je een opmerking of vraag aan mij? Stuur een mailtje naar dublinreisboek@gmail.com

logo.jpg