top of page
  • Writer's pictureLucy

Arthur's Way: wandel het verhaal van Guinness

Updated: Aug 3, 2020


bewegwijzering wandelroute Guinness

Voor wie de Guinness Storehouse al eens heeft gezien of een beetje te toeristisch is, is net buiten Dublin een wandelroute uitgestippeld die teruggaat naar het ontstaan van het wereldberoemde biertje.


Een half uur met de bus brengt je naar het plaatsje Leixlip in het graafschap Kildare, ten westen van Dublin. Aan de rivier de Rye begint Arthur's Way, een route die je naar zijn geboortedorp Celbridge leidt met het klassiek Georgian landhuis Castletown House.


Van de Rye maakte Arthur Guinness gebruik om 'the black stuff' te vervoeren. Leixlip was de uitgelezen plek voor zijn eerste brouwerij. Want ook de Liffey hier en het Grand Canal stromen hier, die beide naar Dublin leiden.


Onderweg kom je langs de Wonderful Barn, een kegelvormige graanschuur die men bouwde na de hongersnood van 1740-41. Een bijzonder bouwwerk! Op de begane grond lag het graan opgeslagen en daarboven zouden werknemers hebben gewoond.


Het plaatsje Celbridge is een gezellig dorpje waar je aan de Main Street makkelijk de bus naar Dublin kan nemen. Als je het mooie parkland van Castletown House uitloopt, kom je vanzelf in de Main Street. Hier vind je leuke pubs als The Village Inn en The Duck.


Dublin. De stad, bergen en zee

In mijn nieuw te verschijnen reisboek over Dublin en omgeving staan naast Arthur's Way nog tien wandelingen en vijf fietstochten. Ze liggen allemaal binnen een uur van Dublin.

Hier kan je alvast een exemplaar reserveren.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page