top of page
  • Writer's pictureLucy

Nieuw boek over Dublin en omgeving

Updated: Jan 3, 2021Het boek 'Dublin. De stad, bergen en zee' is een schitterende inspiratiegids voor de nieuwsgierige reiziger. Niet alleen komt de stad aan bod, maar ook de charmante kustplaatsjes aan de Ierse Zee die binnen een uur van Dublin liggen. Ten zuiden van de stad ligt het Nationaal Park Wicklow Mountains waar je heerlijk kan wandelen: van korte dagwandelingen tot de lange afstandsroute Wicklow Way van 128 kilometer.


In het boek vind je onder andere:

  • Een persoonlijke inleiding hoe ik in Dublin terecht ben gekomen

  • Geschiedenis van de Vikingen, Engelse overheersing, de Troubles en Brexit

  • Tips voor 10 wandelingen in en rond de stad

  • Tips voor 5 fietstochten

  • Interviews met bewoners

  • Tips om de grote attracties links te laten liggen en het echte Dublin te ontdekken
Bestellen

Het boek is in Nederland te bestellen via Bol.com en Bruna. Als je in Ierland woont en je wil het boek hebben stuur dan een mailtje naar dublinreisboek@gmail.com


Recensies

Mooie en helder beschreven reisgids, bekeken vanuit het oogpunt van een Nederlandse die in Dublin woont, dus goede local tips! Extra leuk vind ik de verschillende opties voor dagtrips die je net buiten de stad kunt doen, overdag actief in de natuur en 's avonds lekker genieten van het Ierse publeven (NienkevdV)


Met aanstekelijk enthousiasme geschreven reisgids, waarin de leukste wijken en bezienswaardigheden van de stad worden beschreven, maar ook tips worden gegeven voor prachtige (wandel-) tochten die je vanuit Dublin kan maken. Geïllustreerd met prachtige, sfeervolle foto's, het boek is een reis op zich. (PeterAda)


Een prachtig geïllustreerde reisgids met veel foto's en boeiende informatie,

Lucy geeft veel historische en politieke wetenswaardigheden en neemt je mee op avontuur.

Het kan nu even niet maar ik kreeg gelijk zin in een city trip Dublin! (KarenvanderWiel)


Het boek is binnen en het is prachtig. Nu hebben we nog meer heimwee. (Erica Leune)


Boekrecensent Lysanne Krouwel woonde zelf twee jaar in Dublin en las mijn boek. Lees haar recensie.


Over mij

Ik ben in 2015 van Amsterdam naar Dublin verhuisd en verliefd geworden op de stad en Ierland. Mijn eerste plan om een paar maanden te gaan is flink uitgelopen, want ik woon er nog steeds. De humor, vriendelijkheid en het optimisme van de Ieren trekken me enorm, en daarnaast valt zo veel te ontdekken in het landschap en de natuur. Je raakt simpelweg niet uitgekeken. De geschiedenis van de Engelse overheersing en de Troubles ligt nog niet ver achter ze, en dat maakt de vrede op het eiland helaas nog steeds kwetsbaar.632 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page