top of page
  • Writer's pictureLucy

Ierland komt langzaam uit de lockdown

Updated: Aug 3, 2020


Nu Ierland langzaam uit de lockdown komt is het tijd voor nieuwe blog posts en een nieuw reisboek over Dublin & omgeving!


Op dit moment (21 juli) is Ierland nog 'oranje' en is de twee weken quarantaine van kracht. Dit betekent dat je voor noodzakelijke reizen mag vliegen naar Ierland, en je bij aankomst op het vliegveld een formulier invult met een adres en telefoonnummer waar je de twee weken isolatie zal doorbrengen. Dit wordt door de autoriteiten niet streng gecontroleerd, maar toeristische activiteiten en B&B's hebben al meer dan eens mensen geweigerd omdat ze aan hen niet konden bewijzen dat ze in quarantaine hebben gezeten. De isolatie is inmiddels afgezwakt van self-isolate naar restrict your movements.


De Ierse regering is erg voorzichtig en heeft het opengaan van de pubs al een keer uitgesteld. Deze mogen nu op 10 augustus hun deuren weer openen.


Voor de geliefde pints kan je nu al terecht bij pubs die daar ook eten bij serveren. Alhoewel dit dus vooral de restaurants zijn, spelen sommige pubs hier handig op in door een pizza & pint aan te bieden. Sommige mensen houden wel erg lang de menukaart voor zich.... die waren al lang blij dat ze weer naar hun local konden. Bijna iedereen is het er over eens dat thuis Guinness uit een blikje drinken toch een ander gevoel geeft.


Laten we hopen dat de nieuwste berichten over vaccins ervoor kunnen zorgen dat iedereen gezond blijft en dat we weer vrij kunnen reizen naar onze geliefde bestemmingen. In mijn nieuw te verschijnen reisboek vind je volop inspiratie en tips voor de Ierse hoofdstad. Ook alle kustplaatsen rond Dublin komen aan bod en het Nationaal Park Wicklow Mountains. Want wat is er beter dan de gezelligheid van de Ierse pubs te combineren met uitwaaien aan zee en groene wandelingen in de bergen?Dublin. De stad, bergen en zee

In oktober verschijnt mijn boek over Dublin en omgeving. Lees hoe je de grote attracties beter links kan laten liggen en hoe je het echte Dublin leert kennen. Inclusief de kustplaatsjes en de Wicklow Mountains. Reserveer een exemplaar via deze link.
16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page