top of page
  • Writer's pictureLucy

Oude volksbuurt Smithfield

Updated: Oct 17, 2021

Smithfield vind ik een van de meest karakteristieke buurten van Dublin.


In 2017 woonde ik een half jaar aan het plein van Smithfield, een oude volksbuurt vlakbij het centrum van Dublin. Smithfield is de naam van de wijk en ook van het centrale plein, waar vroeger de wekelijkse paardenmarkt en de groente- en fruitmarkten werden gehouden.


De markten en paarden zijn er niet meer, misschien maar goed ook, want er was ook veel verwaarlozing. De buurt heeft nog steeds het historische karakter, er zijn nu pubs, restaurantjes, de art house Lighthouse cinema en niet te vergeten de Jameson Whiskey-brouwerij, waar ik naast woonde. De grote schoorsteen te midden van het plein was vroeger van de stokerij. De glimmende koperen potketels staan er nog, en binnen kan je een rondleiding krijgen waarbij je de Ierse whisky kan proeven, en ook de Schotse en Amerikaanse om te vergelijken. Het whisky stoken gebeurt nu in Cork, Zuidwest Ierland.


Een van de beste pubs bevindt zich in Smithfield: de Cobblestone. Hier kan je zeven avonden per week naar traditionele Ierse muziek (zgn. trad sessions) luisteren. Het kan hier zo druk zijn dat je al nauwelijks binnenkomt! De Guinness schijnt van betere kwaliteit te zijn, maar om dat te bepalen moet je denk ik Iers zijn ;)129 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page