top of page
  • Writer's pictureLucy

Weekendtrip vanuit Dublin: Waterford & de Greenway fietsen

Updated: Jul 3, 2020

In steeds meer landen kan je heerlijk ongestoord langs spoorlijnen wandelen of fietsen die niet langer in gebruik zijn. Ik heb dit in Engeland gedaan, tussen Bristol en Bath loopt dwars door het groene landschap zo’n handige spoorlijn. In Ierland heb ik ook een leuke ontdekt: de Greenway tussen Waterford en Dungarvan, maar liefst 46 kilometer fietsen vrij van verkeer.

Fietsen langs de rivier Suir, op de grens van county Waterford en county Kilkenny

Waterford zelf vond ik aardig om een keer te bezoeken, maar niet spectaculair. Mijn reden om naar Waterford te gaan was dan ook niet de stad zelf maar de in 2017 geopende fietsroute. Als je nog tijd over hebt in Waterford neem dan de bus naar het strand van het plaatsje Tramore, een half uurtje rijden. Dit strand vond ik indrukwekkend mooi en meer dan de moeite waard.


Tramore beach

Hoe fiets je de Greenway?

De Greenway loopt 46 kilometer tussen de stad Waterford en het kustplaatsje Dungarvan. Je kan onder andere bij de Greenway Bike Hire een fiets huren, op anderhalf kilometer van de start van de route. Dit is niet goedkoop, 25 euro voor een dag voor 1 fiets. Accommodatie voor een overnachting is volop aanwezig in Waterford, Dungarvan en onderweg, al dan niet dichtbij de fietsroute.109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page